Giriş
Mantık doktora programının mezunları, mantık ve ilgili disiplinler alanında nitelikli araştırmacılar. Modern mantıktaki yöntemler ve eğilimler hakkında derinlemesine bilgi sahibidirler ve yönleri ve uygulamalarından biri olan saf matematik mantığı, matematiğin mantıksal uygulamaları (ve mantıksal temelleri), bilgisayar bilimleri veya dil bilimi veya özel olarak felsefi yönleri üzerine uzmanlaşırlar. mantık. Bağımsız bilimsel araştırma yapabilir ve sonuçlarını uluslararası alanda yayınlayabilirler ve disiplinlerarası işbirliğine açıktırlar. Doktora Mezunlar, listelenen disiplinlerden herhangi birinde uzmanlaşmış kurumlarda araştırma ve yükseköğretim seviyesindeki öğretmenlik meslekleri için eğitilmektedir.
Eğitim süresi: 4 yıl
Öğretim dili İngilizcedir. Mantık ücretli bir programdır.
Doğrulama ve değerlendirme kriterlerinin açıklaması
Giriş sınavı: bir tur sınav, röportaj
Tez önerisi hakkında tartışma (tez konusu hakkında tartışma ve başvuru sahibinin değerlendirmesi): 0-30 puan;
Başvuranın önceki çalışmalarının, araştırmasının ve diğer akademik faaliyetlerinin değerlendirilmesi: 0-15 puan;
Konuyla ilgili literatür taraması (başvuranın okuma listesine göre): 0-15 puan.
Doktora Konu Alan Kurulu doktora için belirli konular sunmamaktadır. adaylar. Adaylar konularını özgürce seçebilirler. Bununla birlikte, Mantık Bölümü üyelerinin birincil ilgi alanlarının, yani klasik olmayan mantığın, küme teorisinin, meta matematiğin ve bu alanlar arasındaki etkileşimlerin tarihsel yönlerini de içeren farkındalıklarının farkında olmalıdırlar. Her doktora Öğrenci doktora üyesi olan öğrenci ile işbirliğini kapatmaya karar veren kalifiye bir danışmana sahip olmalıdır. Konu Alan Kurulu veya Kurulun uygun bulduğu bir araştırmacı. Bölüm üyelerinin çıkar alanı dışındaki konular öncelikle Konu Alanı Kurulu Başkanı ile görüşülmelidir.
Önerilen Doktora Konulara önceden Konu Alanı Kurulu Başkanı ile danışılmalıdır. Konu Alanı Kurulu Başkanı (Program Yöneticisi): doc. RNDr. Vítězslav Švejdar, CSc., Vitezslav.svejdar@ff.cuni.cz.
Başvuru sahibi, giriş sınavında en az 30 puan almış olması ve aynı zamanda ilgili programa veya çalışma dalına kabul edilen beklenen öğrenci arasına yerleştirmek için yeterli puan alması halinde kabul edilebilir (bkz. Bireysel programlar ve çalışma dallarına uygulanan Kabul Prosedürü Spesifikasyonları); kabul sıralamasında son gelen başvuru ile aynı sayıda puan alan tüm başvuru sahiplerine kabul edilecektir. Unutmayın ki, farklı sayıda kabul edilmiş başvuru tam zamanlı ve birleştirilmiş çalışma şekilleri için geçerlidir. Adaylar, kayıt gününden en geç bir önceki eğitimlerinin kanıtlarını vermeden kabul edilemezler (bakınız 5.4).
Kabul Koşulları
Doktora çalışmalarına kabul yüksek lisans çalışma programının başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla şartlandırılır.
Doğrulama metodu: