Giriş
Çalışmaların Özellikleri
Görsel Sanatlar Eğitiminin çağdaş alanı, insan ontogenezi, kültürü ve genel eğitimin belirli bir özelliği olarak anlaşılan görselleştirmenin sosyal ve kültürel koşullarına (gösterme, hayal etme ve yaratma) yönelik araştırmaya dahil edilmiştir. Çalışma görsel kültür ve çağdaş sanatın yeni işbirlikçi ve eğitici işlevleri alanında yaratıcı düşünme, öğrenme ve öğretme konusundaki derin bir anlayışa katkıda bulunuyor.
Sanat ve Kültür eğitim alanının ayrılmaz bir parçası olan Görsel Sanatlar Eğitimi programı disiplinlerarası bir potansiyele sahiptir. Mezunlar, sadece görsel ve güzel sanatlar alanındaki uzmanları değil aynı zamanda pedagoji, özel pedagoji, gelişim psikolojisi, medya ve kültürel çalışmalar, karşılaştırmalı kültürel ve pedagoji çalışmaları, görsel semiyotik, bilişsel bilim, estetik, görsel teori araştırma ekiplerinde uzmanları temsil eder. ve diğerleri.
Doğrulama ve değerlendirme kriterlerinin açıklaması
Giriş Sınavı
Adaylar, Sanat Eğitiminde uzmanlaşmış kendi araştırma projesi önerilerini, konunun ele alınması gereken yolları önererek sunarlar. Araştırma projesi, Charles Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü'ne başvuru ile birlikte gönderilmelidir.
Giriş sınavı sırasında komite üyeleri, projenin kalitesini ve başvuranın projenin dayattığı hedefleri yerine getirme varsayımlarını değerlendirir. Adaylar, teknik zorluklara kavramsal yaklaşımlarını, sanat teorisi ve pratiğine yönelimlerinin derinliğini ve genişliğini, edebi kaynakları analiz edebilme yeteneklerini (yabancı dillerde de) gösterirler. Mesleki standart 10 tip sayfalarda seçilen konular hakkında yapılan projelere bir bibliyografi, kısa bir özet (5-10 satır) ve eserin içeriğini tanımlayan anahtar kelimeler (tanımlayıcılar) eşlik eder.
Değerlendirme Kriterleri: Başvuru sahibi en fazla on puan alabilir, çalışmaya kabul edilen puanların sayısı en az yedi puan alır.
Kabul Koşulları
Doktora çalışmalarına kabul yüksek lisans çalışma programının başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla şartlandırılır.
Doğrulama metodu:
Kariyer beklentisi
Mezun, görsel sanat ve pedagoji alanlarında yetkin, profesyonel olarak etkili araştırma, eğitim ve kültür etkinlikleri için hazırlanmış uzman bir kişilik olarak tanımlanır. Sanat alanında yaratıcı hazırlık, sanat ve tasarım ile ilgili bağımsız veya takım araştırma çalışmaları için yüksek lisans yetkinlikleri sunar, sanat eserini teorik yansımasıyla sentezler. Görsel sanat eğitimi doktora mezunları, ilgili odağı olan üniversitelerde öğretmen ve araştırmacı olarak çalışabilir. Ayrıca, ortaokul veya ilköğretim okullarında, sanat okullarında, müzelerde ve galerilerde, uzmanlık alanlarındaki uzman alanlarda, öğretmenlerin ve ilgili odak odaklı kültürel veya diğer kurumların ileri eğitim merkezlerinde çalışabilirler.