
Doktora in
Sivil ve Çevre Mühendisliği Doktora (ph.d) The George Washington University - School of Engineering & Applied Science

Tanıtım

Programa Bakış
Sivil ve Çevre Mühendisliği lisansüstü öğrencilerinin alanlarındaki gelişmeleri takip etmek için birçok olanakları bulunmaktadır. Çevre Mühendisliği öğrencileri Potomac Nehri ve Chesapeake Körfezi havzasının su kalitesini geliştirmek için dünyanın en büyük atık su arıtma tesisini gerçek bir laboravutar olarak kullanmaktadırlar. Yapı mühendisliği öğrencileri deprem mühendislği, yapıların olağanüstü durumlara karşı tasarımı ve köprü tasarımını konularında gelişmeleri takip eder ve altı derece dönüş kabiliyeti deprem simülatörünü kullanırlar. Ve ulaştırma mühendisleri GW Ulusal Kaza Analiz Merkezi ve Federal Açıkhava Etki Laboratuvarı uzmanlarından ve öğretim görevlilerinden ders alırlar. Doktora programı alandaki temel bilgileri genişletecek ve orjinal araştırma ve geliştirme vasıtasıyla teknolojik yenilikler üretebilecek yüksek vasıflı araştırmacılar eğitmeyi amaçlamaktadır. Bulunduğumuz bölge ve Washington D.C bölgesindeki şirket ve devlet kurumlarıyla yaptığımız işbirliği sonucunda öğrenciler bu kurumlarla ortak araştırma yapabilir ve mezuniyet sonrası iş olanaklarını genişletebilirler. Bölüm büyük D.C şehir bölgesinde birçok kurumla ortak araştırma yapmaktadır. Bazıları:
- Akıllı ulaşım sistemleri geliştirmek için Akıllı Sistemler Araştırma Merkezi (CISR);
- Potomac River and Chesapeake Bay Watershed ile su kalitesini arttırma;
- Ulusal Hasar Analizi Merkeziyle ulaşım mühendisliği araştırması
Ayrıca, GW ana kampüsü içindeki Fen ve Mühendislik merkezi, sivil ve çevre mühendisliği öğrencilerinin sağlam bir duvar ve zeminde ağır objeleri test edip bilgilerini uygulayabilecekleri yeni bir alandır.
Sivil ve Çevre Mühendisliği Doktorası (Ph.D)

- Kredi saat (yüksek lisans derecesi olanlar): 30
- Kredi saat (yüksek lisans derecesi olmayanlar): 54
- Süre : 4-6 yıl
- Diğer gereksinimler:
- Yeterlilik Sınavı: Yılda iki kez yapılan sınav hem yüksek lisans hem de doktora için gerekli konuları içerir. Öğrenciler, sadece doktora programındaki derslerin içeriğe bakmaksızın tüm konularda kapsamlı bir sorgulamaya hazırlanmalıdırlar.
Doktora Uzmanlık alanları
Çevre Mühendisliği Bu program öğrencilere çevre mühendisliğindeki farklı uzmanlık alanları ile ilgili bilgi ve temel eğitimi sağlayamak amacıyla tasarlanmıştır. Farklı konuların yanı sıra, su, atık suyu, tehlikeli atıklar, endüstriel atıklar ve geçerli mevzuatlar ders programına dahildir. İleride belirli bir alanda ileri düzeyde araştırma yapmak isteyen öğrenciler için her uzmanlık alanında kapsamlı bilgi verilmektedir. Bu programda öğrenciler belirli bir sayıda zorunlu ders almalıdırlar ve ayrıca aşağıdaki alanlardan ders seçebilirler:
- Çevre kimyası
- Su ve atıksu arıtma işlemleri
- Gelişmiş sıhhi mühendislik tasarımı
- Endüstriyel atık su arıtma
- Tehlikeli atık yönetimi
- Çevresel etki değerlendirmesi
- Çevre Mikrobiyolojisi
- Gelişmiş arıtma süreçleri
Zorunlu Dersler: CE 6503, 6601, 6609 Jeo-çevre Mühendisliği Bu uzmanlık alanında asıl amaç temel mühendislik, kaya mekaniği ve zemin mühendisliği alanında uzmanlaşmak isteyenlere gerekli becerileri sağlamaktır. Jeomekaniğin birçok teorik ve pratik yönü çeşitli kurslarla verilmektedir. Öğrenciler, toprak barajı, toprak setleri ve köprü ayağı gibi jeoteknik yapıların analizi ve tasarımı konusunda eğitilmektedirler. Program ayrıca atık gönme gibi jeo-çevre yapılarının ve jeomataryel üstüne yada içine inşa edilen altyapı sistemlerinin tasarlanması için gerekli bilgileri edinirler. Bu alanı kapsayan bazı temel konular:
- Teorik zemin mekaniği
- Yeraltı suyu ve sızma
- Toprak davranışının fizikokimyasal özellikleri
- Temel mühendislik
- Geoteknik deprem mühendisliği
- Katı mekaniği sonlu eleman yöntemleri
- Kaya mekaniği
- Çevresel Jeoteknoloji
- Toprak dinamikleri
Zorunlu Dersler: CE 6210, 6402, 6605 Mekanik ve Malzeme Mühendisliği Bu uzmanlık alanındaki kurslar size materyallerin (kristal ve polikristal metaller, yalıtkanlar, yarı iletkenler, amorf malzemeler ve komposizt) ve yapıların ( tüm makinanın ya da parçalarının, uzay araçlarının, köprülerin, ve diğer yapıların) mekanik davranışlarını betimlemek ve tahmin etmek için gerekli araçları geliştirmeyi ve uygulamayı öğretmektedir. Mekanik mühendisliği size GW Üniversitesi Fizik ve Kimya bölümünden yararlanarak aşağıdaki uzmanlık çalışmalarını sunmaktadır:
- Katı maddeler üzerinde durularak kontinua mekaniği
- Malzeme ve malzeme davranış bilimi
- Uygulamalı matematik analizi
- Sayısal ve sonlu elemanlar analizi
Zorunlu Dersler: APSC 6213; CE 6206, 6210 Yapı mühendisliği Bu alan size bilgisayar destekli yapı tasarımı ya da yapı dinamikleri konusunda uzmanlaşma imkanı sunmaktadır. Çevrenin etkilerini, büyük ölçekte insan yoğunluğunu, yoğun traği, kompleks binaları ve köprü sistemlerinin altyapılarında uyarım sistemlerini analiz etmek için özel yöntemler geliştireceksiniz. Odaklanacağınız bazı konular:
- Betonarme ve ön gerilmeli beton tasarım
- Çelik yapıların üzerinde durularak, metal yapı tasarımı
- Zemin mekaniği ve geoteknik mühendisliği
- Gelişmiş mekanik ve malzeme bilimi
- Kompozit malzemeler
- Plaka ve kabuk analizi
- Titreşim ve Durağanlık analizi
- Yapısal Analiz
- Olasılıklı yöntemler ve rastgele titreşimler
- Sayısal ve sonlu eleman yöntemleri
- Bilgisayar Uygulamaları
Zorunlu Dersler: CE 6201, 6202, 6210 Ulaştırma Mühendisliği Bu Program araç çarpışma dayanıklığı, akıllı ulaşım sistemleri ve trafik akış dinamikleri konusunda kapsamlı ve odaklanmış bir eğitim sunmaktadır. Sonlu elemanlar modelleme, yolcu güvenliği, devlet düzenlemeleri, yaralanma / kaza analiz, taşıt dinamiği, trafik akış teorisi ve talep modelleme kursları verilmektedir. Öğrenciler Ulusal Çarpışma Analiz Merkezi - NCAC ( Çarpışma Film Kütüphanesi ve Araç Modelleme Laboratuarı dahil olmak üzere) ve Akıllı Sistemler Araştırma Merkezi'nin - CISR ( Sürüş simülatörü ve aletli araçlar dahil) tüm imkanlarını kullanabilmektedirler.
- Mühendislikte Sayısal Yöntemler (CE 6101)
- İnşaat Mühendisliğinde Olasılık Yöntemleri Uygulama (CE 6102)
- Sonlu Elemanlar Analizine Giriş (CE 6210)
- Biyomekanik Giriş (CE 6350)
- Analitik Mekanik (CE 6701)
- Araç Dinamikleri (CE 6702)
- Araç Standartlar ve Kaza Test Analizi (CE 6703)
- Kazası Araştırması ve Analizi (CE 6704)
- Doğrusal Olmayan Sonlu Elemanlar Modelleme ve Simülasyon (CE 6705)
- Sistem Dinamiği ve Kontrol (CE 6707)
- Trafik Mühendisliği ve Karayolu Güvenliği (CE 6721)
- Akıllı Ulaşım Sistemleri (CE 6722)
- Trafik Akışında İleri Teori (CE 6800-a)
- Gelişmiş Talep Modelleme (CE 6800-b)
- Gelişmiş Biyomekanik (CE 8280)
- İleri Sonlu Elemanlar Analizi (CE 8330)
Zorunlu Dersler: CE 6210, 6701, ve 6721 veya 6722 Su Kaynakları Mühendisliği Bu alanda, su depolama, dağıtma ve kullanmaya yönelik sürdürülebilir fiziksel sistemleri tasarlama ve planlama üzerine her geçen gün artan karmaşık sorunlarla ilgilenmeniz gerekecektir. Evde, endüstride ve tarımda kullanılmak üzere su kaynakları tasarlamak için gerekli becerileri, sel tehlikesi azaltma, navigasyon için nehirleri kontrol etme, su nakli, sel kontrolü ve yaratımı, su havzalarındaki toprak kaybını önleme ve bunun su yollarına ve depoloma barajlarına etkileri gibi konularda eğitim alacaksınız. Bu alana özel zorunlu derslerden oluşan bir program izlerken aynı zamanda titizlikle seçilmiş ve aşağıdaki konuları içeren seçmeli dersler alacaksınız:
- Açık kanal akımı
- Yeraltı suyu ve sızma
- Gelişmiş hidroloji
- Su kaynakları planlama ve kontrol
- Hidrolik mühendislik
- Baraj Tasarımı
- Okyanus ve kıyı mühendisliği
- Kirlilik taşıma sistemleri
- Sedimantasyon mühendisliği
- Alüvyonlu kanal mekaniği
- Hidrolik modelleme
- Su kaynakları Mühendisliği sayısal yöntemler
Zorunlu Dersler: CE 6503, 6601, 6609

Doktora Başvuru Koşulları
Adaylar SEAS yüksek lisans programına başvuru yapabilmek için aşağıdakileri teslim etmelidirler. Test puanları hariç tüm belgeler online başvuru formuna yüklenmelidir: Online başvuruTranskript
- Kredi alınmış ya da alınmamış; program tamamlanmış ya da tamamlanmamış; ya da krediler başka bir not dökümünde transfer kredisi olarak görünsün fark etmeden daha önce okuduğunuz tüm okul ve üniversitelerden alınan gayri resmi not dökümlerinin taranmış kopyaları.
- Lütfen tüm not dökümlerinin düzgün taranmış ve online başvuru formuna eklenmiş olduğundan emin olun. Aksi halde, adaylardan not dökümlerinin okunaklı kopyaları istenecektir ve başvurunuzun değerlendirilmesi uzayabilir.
- SEAS Başvuru görevlisi size aksini belirtmediği sürece lütfen orjinal not dökümlerinizi göndermeyiniz. Kabul kararları resmi olmayan not dökümlerine göre yapılmaktadır.
- Uluslararası öğrenciler lütfen başvuru formuna yabancı not dökümü ekleme ile ilgili ek kouşllara bakınız.
GRE puanları
- Birleştirilmiş 5 yıl programına başvuran öğrenciler hariç herkesten Yüksek Lisans Kayıt Sınavı (GRE) istenmektedir.
- GRE puanları Educational Testing Service (ETS) vasıtasıyla kurum kodu 5246 kullanılarak gönderilmeldir.
- Kabul için gerekli minimum GRE puanı yoktur. Ancak adayların Sayısal bölümde yüzde 90 diliminde puan yapmaları başvuruda rekabet oranlarını arttıracaktır. En son kabul edilen öğrencilerin almış olduğu ortalama GRE puanlarına bakmak için Yüksek Lisans Öğrenci Profili sayfasını ziyaret edin.
İngilizce Yeterlilik sınav puanları (uluslararası başvuru)
- Amerika Birleşik Devletleri ya da İngilizce konuşulan bir ülkeden derece olmamış olan tüm uluslararası adayların TOEFL, IELTS, or PTE Akademik sınav puanlarını sunmaları gerekmektedir.
- İngilizce dil sınavı puanı gereksinimleri hakkında bilgi ve GW'ye puanların gönderimi hakkında bilgi için litfen Uluslararası Kabul bölümüne bakın.
Tavsiye mektubu
- Online başvuru formuyla birlikte sunulmak üzere en az üç (3) tavsiye mektubu.
- Tavsiye mektuplarından en az biri en yüksek öğrenim gördüğünüz kurumdaki danışmanınızdan ve/veya öğretim görevlilerinden olmalıdır.
Niyet mektubu
- Başvuru sahiplerinin George Washington Üniversitesinde yüksek lisans yapma isteklerini açıkça anlatan 400-600 kelimelik niyet mektubunu başvurularına eklemeleri gerekmektedir. Akademik amaçlarınızı, araştırma ilgilerinizi, kariyer planlarınızı, daha önceki üniversite, iş ya da toplum hizmetlerinizi, ve burada bahsedilmemiş diğer özelliklerinizi anlatınız.
- Yazacağınız mektubun 600 kelime limitini geçmemesini şiddetle tavsiye ederiz. Uzun niyet mektubu yazan başvuru sahiplerine herhangi bir yaptırım uygulanmaz fakat az ama öz niyet mektuplarını başvuru sahibinin niyetini daha etkili belirtmektedir.
- Niyet Mektubu başvuru sahibi tarafından yazılmalıdır. Niyet mektubunun bir başkası tarafından yazıldığı anlaşılır ya da yazılı başka bir materyalden alındığı anlaşılırsa, başvuru geri çekilir.
Özgeçmiş/CV
- Güncel özgeçmiş (CV) online başvuru formuyla birlikte yüklenmelidir.
- Eğer hakemli yayınlarda makaleniz yayınlandıysa lütfen websitesine link vererek belirtiniz.
Doktora adaylarının başvuru yapabilmesi için ayrıca aşağıdaki gereklilikleri yerine getirmeleri gerekmektedir:
- Onaylı bir kurumdan ilgili alanda lisans ya da yüksek lisans derecesi
- Eğer aday yüksek lisans derecesine sahipse, (4.0 notlama sistemi üzerinden) en az 3.4 genel not ortalamasına sahip olmalıdır.
- Eğer aday lisans derecesine sahipse, (4.0 notlama sistemi üzerinden) en az 3.3 genel not ortalamasına sahip olmalıdır.
- Adayların, kendi araştırma ilgilerine en uygun araştırma alanları olan SEAS'ten bir, iki ya da üç akademisyen seçmeleri ve bunu başvuru formlarında belirtmeleri gerekmektedir.
- Alanla ilgili akademik ya da benzer profesyonel iş deneyimi gerekmektedir
- Orjinal araştırma yapabilme kapasitesi
Galeri
kabul
Müfredat
Doktora Odak Alanları
Çevre Mühendisliği
Bu program, öğrencilere çevre mühendisliği içindeki çeşitli uzmanlıklar hakkında temel bilgileri ve bilgileri sağlamak için tasarlanmıştır. Bunlar arasında su, atık su, tehlikeli atıklar, endüstriyel atıklar ve ilgili yasal gereklilikler yer alır. Öğrencilere, isterlerse ileri çalışma için belirli alanları seçmelerine olanak tanıyan her alan hakkında geniş bir genel bakış sunulur. Bu programda öğrenciler, aşağıdaki konu alanlarından seçilen derslerin yanı sıra bir dizi zorunlu ders almak zorundadır:
- Çevre Kimyası
- Su ve atık su arıtma prosesleri
- Gelişmiş sıhhi mühendislik tasarımı
- Endüstriyel atık arıtma
- Tehlikeli atık yönetimi
- Çevresel etki değerlendirmesi
- Çevresel Mikrobiyoloji
- Gelişmiş tedavi süreçleri
Zorunlu Dersler: CE 6503, 6601, 6609
Jeo-Çevre Mühendisliği
Bu yoğunlaşma alanındaki temel amaç, temel mühendisliği, kaya mekaniği ve zemin mekaniği alanlarında uzmanlaşmak isteyen inşaat mühendislerine gerekli araçları sağlamaktır. Geomekaniğin teorik ve pratik yönlerinde çeşitli kurslar mevcuttur. Öğrenciler, toprak barajlar, bentler ve mesnetler gibi jeoteknik yapıların analizini ve tasarımını üstlenmek üzere eğitilir. Program ayrıca, jeomalzemeler üzerinde veya içinde inşa edilen çöplükler ve genel altyapı sistemleri gibi jeo-çevresel yapıları tasarlamak için gerekli bilgileri sağlar. Bu alanda ele alınan ana konulardan bazıları şunlardır:
- teorik zemin mekaniği
- Yeraltı suyu ve sızıntı
- Toprak davranışının fizikokimyasal yönleri
- Temel mühendisliği
- Geoteknik deprem mühendisliği
- Katı mekaniğinde sonlu elemanlar yöntemleri
- kaya mekaniği
- Çevresel jeoteknoloji
- zemin dinamikleri
Zorunlu Dersler: CE 6210, 6402, 6605
Mekanik ve Malzeme Mühendisliği
Bu konsantrasyondaki kurslar, malzemelerin (kristal ve polikristal metaller, yalıtkanlar, yarı iletkenler, amorf malzemeler ve kompozitler) ve yapıların (tek elemanlar veya tüm makine, uzay aracı, köprü) mekanik davranışlarını tanımlama ve tahmin etme araçlarını geliştirmeyi ve uygulamayı öğretir. veya diğer yapılar) fiziksel ortamlarla etkileşimlerinde. Mühendislik mekaniği çalışması, GW'nin Fizik ve Kimya Bölümlerinin kaynaklarından yararlanmanıza olanak tanır ve aşağıdakilerin yoğun bir şekilde incelenmesini sağlar:
- Katılara vurgu yapan süreklilik mekaniği
- Malzeme bilimi ve malzeme davranışı
- Uygulamalı matematiksel analiz
- Sayısal ve sonlu elemanlar analizi
Zorunlu Dersler: ApSc 6213; CE 6206, 6210
Yapısal mühendislik
Bu alan, bilgisayar destekli yapısal tasarım veya yapısal dinamiklerde uzmanlaşmanızı sağlar. Karmaşık bina ve köprü sistemlerinin alt ve üst yapıları üzerindeki çevre, büyük ölçekli insan kullanımı, yoğun trafik ve çeşitli dinamik uyarma türlerinin etkilerini analiz etmek için özel yöntemler geliştiriyorsunuz. Aşağıdaki gibi konulara odaklanacaksınız:
- Betonarme ve öngerilmeli beton tasarımı
- Çelik yapılara vurgu yapan metal yapı tasarımı
- Zemin mekaniği ve jeoteknik mühendisliği
- İleri mekanik ve malzeme bilimi
- Kompozit malzemeler
- Plakaların ve kabukların analizi
- Titreşim ve kararlılık analizi
- Yapısal Analiz
- Olasılıksal yöntemler ve rastgele titreşimler
- Sayısal ve sonlu eleman yöntemleri
- Bilgisayar Uygulamaları
Zorunlu Dersler: CE 6201, 6202, 6210
Ulaştırma Mühendisliği
Bu program, araç çarpışma dayanıklılığı, akıllı ulaşım sistemleri ve trafik akış dinamikleri üzerine odaklanmış ve kapsamlı bir çalışma sunar. Sonlu elemanlar modellemesi, yolcu güvenliği, hükümet düzenlemeleri, yaralanma/çarpışma analizi, araç dinamiği, trafik akış teorisi ve talep modellemesi dersleri verilmektedir. Öğrenciler, Ulusal Kaza Analiz Merkezi - NCAC (Crash Film Kütüphanesi ve Araç Modelleme Laboratuvarı dahil) ve Akıllı Sistemler Araştırma Merkezi – CISR (bir sürüş simülatörü ve aletli araç dahil) bünyesindeki tüm olanaklardan yararlanacaklardır.
- Mühendislikte Sayısal Yöntemler (CE 6101)
- Olasılık Yöntemlerinin İnşaat Mühendisliğinde Uygulanması (CE 6102)
- Sonlu Eleman Analizine Giriş (CE 6210)
- Biyomekaniğe Giriş (CE 6350)
- Analitik Mekanik (CE 6701)
- Araç Dinamiği (CE 6702)
- Araç Standartları ve Çarpışma Testi Analizi (CE 6703)
- Kaza İnceleme ve Analizi (CE 6704)
- Doğrusal Olmayan Sonlu Eleman Modelleme ve Simülasyon (CE 6705)
- Sistem Dinamiği ve Kontrolü (CE 6707)
- Trafik Mühendisliği ve Otoyol Güvenliği (CE 6721)
- Akıllı Ulaşım Sistemleri (CE 6722)
- Trafik Akışında İleri Teori (CE 6800-a)
- Gelişmiş Talep Modelleme (CE 6800-b)
- İleri Biyomekanik (CE 8280)
- Gelişmiş Sonlu Eleman Analizi (CE 8330)
Zorunlu Dersler: CE 6210, 6701 ve 6721 veya 6722
Su Kaynakları Mühendisliği
Bu alanda, su depolama, dağıtım ve kullanım için sürdürülebilir fiziksel sistemlerin planlanması ve tasarlanmasıyla ilgili giderek daha karmaşık bir sorunla ilgileniyorsunuz. Evsel, endüstriyel ve tarımsal kullanım için su kaynakları tasarlamak için gereken özel becerileri geliştirirsiniz; sel tehlikesinin azaltılması; navigasyon, su taşıma, taşkın kontrolü ve rekreasyon için nehirlerin kontrolü; ve su havzalarından kaynaklanan toprak kaybını ve bunun su yolları ve depolama barajları üzerindeki etkisini yönetmek. Bu alana özgü zorunlu derslerden oluşan bir programı ve aşağıdaki gibi konuları kapsayan özenle seçilmiş bir ders listesini takip ediyorsunuz:
- Açık kanal akışı
- Yeraltı suyu ve sızıntı
- İleri hidroloji
- Su kaynakları planlaması ve kontrolü
- Hidrolik mühendislik
- baraj tasarımı
- Okyanus ve kıyı mühendisliği
- Kirlilik taşıma sistemleri
- Sedimantasyon mühendisliği
- Alüvyal kanalların mekaniği
- Hidrolik modelleme
- Su kaynakları mühendisliğinde sayısal yöntemler
Zorunlu Dersler: CE 6503, 6601, 6609