Max Planck Institute for Brain Research
Tanıtım
Max Planck Institute for Brain Research , beynin anlaşılmasına odaklanmış temel bir araştırma ve bilimsel eğitim kurumu. İnsan beyni, yaklaşık yüz milyar nöron ve trilyonlarca bağlantıdan ya da bunların arasındaki sinapslardan oluşan oldukça karmaşık bir makinedir. Böyle bir sistemden, sanki büyülü, algı, davranış ve düşünce gibi. Beyin genellikle "bilinen evrende en karmaşık makine" olarak tanımlanır.
Beyinler, evrim ürünüdür, biyolojik organizmaların seçim basıncına bir cevabıdır. Sonuç olarak, beyinler birçok karmaşık, ancak özel problemleri çözer: yiyecek bulmak, tehlikeyi tanımlamak ve önlemek, akrabayı öğrenmek ve tanımak, geçmişteki derneklerden öğrenmek, yakın geleceği öngörmek, iletişim kurmak ve birkaç tür halinde bilgiyi iletmek. Bu her şey çok basit görünüyor. Yine de bu problemlerin karmaşık olduğunu biliyoruz, çünkü bunları yapay makinelerle çözmeye yönelik girişimlerimiz şimdiye kadar hayal kırıklığı yaratıyor. Günümüzün bilgisayarları, saf hesaplama problemlerini çözmede daha iyi hale geliyor (örneğin satranç). Ama yine de nesnelere, karakterlere veya yüz tanıma görevlerine, beynimizin zahmetsizce yürüttüğü operasyonlara çözüm bulmakta hala fakirler. Ve beyinler çok az güçle çalışırlar (insanlarda yaklaşık 30W). Onlar bir verimlilik zaferidir.
Beynin incelenmesi ve anlaşılması birçok sebepten dolayı önemlidir. İlk olarak, büyüleyici bir bilimsel meydan okumadır. Karşılaştığımız temel sorunların çeşitliliği ve karmaşıklığı nedeniyle, modern sinirbilim, (diğerleri arasında) moleküler biyologlar, biyokimyacılar, genetikçiler, elektrofizyologlar, etologlar, psikologlar, fizikçiler, bilgisayar bilimcileri, mühendisler ve matematikçiler dahil, disiplinler arası bir bilim mükemmelliğidir. Beynin anlaşılması, sentetik olanların yanı sıra indirgemeci yaklaşımlar gerektirir. Basitçe söylemek gerekirse, temel araştırmalara olan tutkusu olan bilim insanları için zorlu ve ilginç bir meydan okumadır.
İkincisi, beynin anlaşılması tıp için çok önemlidir. Dünya Sağlık Örgütü'nün verileri, psikiyatrik ve nörolojik hastalıkların, engellilik ve hastalığın ana nedenleri arasında olduğunu göstermektedir. Nitekim 2005 yılında, beyin bozuklukları Avrupa kıtasındaki tüm hastalıkların ekonomik yükünün% 35'ini oluşturuyordu. Enstitümüz tıbbi bir kurum olmasa da, ürettiğimiz bilgiler (örneğin, sinirsel gelişim, sinaptik plastisite veya beyin dinamiği mekanizmaları) uygulanan nörolojik araştırmalar (örn., Nörodejeneratif hastalıklar, psikiyatrik bozukluklar) için esastır.
Amacımız, dünyanın en iyi bilim insanlarından bazılarının sinir sistemi operasyonlarını ve işlevlerini anlamak için birlikte çalıştığı bir kurum olmaktır. Bilimsel odaklarımız devreler ya da bir nörondaki etkileşimli parça-molekül ağları, yerel bir devrede nöronlar, devre-devre iletişimi üzerinedir. Enstitü'de deneysel çalışmalar, Frankfurt am Main'deki Goethe Üniversitesi'nin doğa bilimleri kampüsünün merkezinde yer alan, disiplinlerarası ve etkileşimli bir ortamda, primat olmayan hayvan türleri (örneğin, sıçanlar ve fareler, balıklar) üzerinde gerçekleştirilmektedir. Yakın komşularımız ve bilimsel ortaklarımız Goethe Üniversitesi, Frankfurt İleri Araştırmalar Enstitüsü (FIAS) ve Max Planck Biyofizik Enstitüsü Biyoloji, Kimya ve Fizik bölümleridir. Ayrıca Tıp Bilimi ve Goethe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri (Bilgisayar Bilimleri Merkezi) ve Matematik Bölümleri ve Bilişsel Nörobilim üzerine odaklanan Ernst Strüngmann Enstitüsü ile yakın ilişkilerimiz bulunmaktadır.
Konumlar
- Frankfurt
Max-von-Laue-Straße 4, 60438, , Frankfurt
- Frankfurt
Deutschordenstraße 46, 60528, , Frankfurt